100 de liceeni din Sectorul 2 participă gratuit la proiectul „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes”

de | oct. 25, 2022 | Noutati, Proiect cofinantat de Primaria Sectorului 2

Distribuiti acest articol

Advertorial în revista BIZ

În perioada august – noiembrie 2022, Fundația pentru Educație și Vocație alături de Primăria Sectorului 2 desfăşoară proiectul „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” – o campanie de informare, conștientizare și sensibilizare a liceenilor cu privire la importanța testării vocaționale și a consilierii în carieră, ca piloni fundamentali în traseul lor profesional. Proiectul este conturat sub egida programului MyWaY, un „expert” care sprijină adolescenții în parcurgerea pașilor demersului lor aspirațional și formarea ca viitori lideri.

„Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a, de la cele 23 de licee aflate pe raza Sectorului 2, ca beneficiari direcți, precum și părinților acestora, ca beneficiari indirecți.

Valoarea adăugată a proiectului pentru elevii participanți este însăși învățarea experiențială în cadrul stagiilor de practică la companiile partenere, aducând împreună pasiunea tinerilor și nevoile reale din mediul privat autohton. Astfel, elevii de liceu vor interacționa cu echipe de profesioniști din departamentele companiilor, participând activ și înțelegând fluxul unor activități. Profesia dorită de ei devine o experiență reală ce le oferă ocazia de a construi în mod asumat drumul lor în viață și de a contribui cât mai armonios în societate.

Citește mai mult pe revistabiz.ro.