Apariții media

La ce facultate te duci? Cinci elevi vorbesc despre cum s-au decis ei, după ce au făcut practică la companii.

Articol preluat de pe scoala9.ro
“La ce facultate dai”? Întrebarea aceasta o primesc elevii în ultimul an de liceu de la părinți, profesori, dar și de la prieteni. Ca să ia decizia potrivită, 40 de adolescenți din București s-au înscris într-un program de consiliere în carieră realizat de Fundația pentru Educație și Vocație. Au parcurs un test vocațional, au trecut prin consiliere educațională și vocațională, după care au mers la internshipuri la firme din domeniile lor de interes. Școala 9 a vorbit cu cinci dintre cei care au testat profesiile la care visau.

Citeste mai mult

Este nevoie de un program la nivel naţional de consiliere şi orientare în carieră

În emisiunea „Tache şi Face“ de la Radio Seven au fost invitați prof. Daniela Vasilescu, Președintele Fundației pentru Educație și Vocație și Cosmin Patriche, elev participant în clasa a XI-a, în programul MyWaY.
„Fundația pentru Educație și Vocație a gândit un program de consiliere şi orientare în carieră, MyWaY, pentru a răspunde unei nevoi reale a adolescenţilor de a-şi găsi un drum corect în viaţa profesională. Un program care pe termen lung ne dorim să îl dezvoltăm la nivel naţional”, a declarat preşedintele fundaţiei în cadrul emisiunii.

Citeste mai mult

Fundația pentru Educație și Vocație și Universitatea Spiru Haret, construim viitorul tinerei generații

În cadrul parteneriatului semnat cu Universitatea Spiru Haret, Fundația pentru Educație și Vocație (FEDEVO) a lansat Bursa MyWaY, pentru elevii claselor a X-a şi a XI-a. Înscrierea se face prin încărcarea unui material video de 3 minute, în care adolescenţii trebuie să ne convingă că sunt cei mai potriviți pentru a participa în Programul MyWaY, un demers educațional unic, adresat tuturor celor care sunt dornici „să se descopere pe ei înşişi cu ajutorul testării vocaționale și prin participarea efectivă la un stagiu de practică în domeniu lor de interes“, spune prof. Daniela Vasilescu, Președinte FEDEVO.

Citeste mai mult

De ce este nevoie de un program de consiliere și orientare vocațională?

Articol preluat de pe romaniapozitiva.ro
MyWaY este un program care armonizează latura cognitivă a adolescentului cu cea afectivă, atitudinală și comportamentală. A apărut din nevoia tinerilor de a alege ceea ce li se potrivește. În timpurile pe care noi le trăim, opțiunea pentru carieră este un subiect foarte serios și presupune să îți identifici pasiunile și potențialul. A fost conceput ca un ”super expert” care ajută adolescenții să parcurgă pașii unui demers de conștientizare, clarificare, evaluare și actualizare a sistemului de valori, esențial în formarea unor viitori leaderi.

Citeste mai mult

Caracterul inovativ al programului este reprezentat de învățarea experiențială – internship la companii

Articol preluat de pe antena3.ro
Programul MyWaY a fost creat din nevoia tinerilor de a-și descoperi vocația. În timp ce programele școlare se concentrează foarte mult pe informație și teorie, Fundația pentru Educație și Vocație vine în sprijinul elevilor cu un demers educațional bine conturat având două direcții de implementare: testare vocațională și internship la companiile în domeniul de interes al adolescenților.

Citeste mai mult
Loading