Noutăți

Ce înseamnă o carieră pentru tânăra generație?

Prima activitate a proiectului „Descoperirea abilităţilor vocaţionale, primul pas către succes”, cofinanţat de Primăria Sectorului 2, s-a derulat online, în întâlniri de tip workshop cu psiholog specializat Gabriela Cunţan şi consilier educaţional Marian Crăciun.

Beneficiarii direcţi ai proiectului, cei 100 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a din liceele de pe raza Sectorului 2 au fost provocați în discuții informale: „Ce înseamnă o carieră pentru voi?”, „Cine ia decizia pentru viitorul vostru?”, „Cum se iau deciziile de carieră?” au fost câteva din întrebările lansate către ei cu scopul de a identifica răspunsuri care să le aducă adolescenţilor claritate şi conştientizare în alegerea unui viitor traseu profesional.

Citeste mai mult

Proiectul „Descoperirea abilităţilor vocaţionale, primul pas către succes“, cofinanţat de Primăria Sectorului 2 – Apariții în presă

Un proiect integrat prin care 100 de liceenii din Sectorul 2 vor avea oportunitatea de a participa gratuit la un demers educaţional valoros pentru viitorul lor parcurs profesional: testare vocațională, consiliere în carieră, internship la companii.

Ne bucurăm și mulțumim partenerilor media care susțin educația și sunt alături de tânăra generație!

Citeste mai mult

Cum trebuie redactat un CV?

Gata?! Ai luat decizia să pornești pe un nou drum sau să faci primul pas către o carieră de excepție? Vrei să te angajezi într-un program part-time în funcție de orarul de la școală? Felicitări! Ai făcut totodată primul pas către schimbare. Următorul este un CV care să facă diferența. Dacă ai dubii despre cum ar fi mai bine să îl redactezi sau despre ce ar trebui să incluzi pe lista lucrurilor esențiale, cu siguranță te vor ajuta sfaturile practice de mai jos.

Citeste mai mult

Activități și proiecte pentru adolescenți

Educaţia prin activităţile extracurriculare urmăreşte identificarea şi cultivarea corespondenţei optime dintre aptitudini, talente, cultivarea unui stil de viaţă civilizat, precum şi stimularea comportamentului creativ în diferite domenii. Participarea la activităţile extracurriculare structurate, organizate de şcoli sau de diferite organizaţii nonguvernamentale sau companii se asociază cu rezultate pozitive în ceea ce priveşte dezvoltarea adolescenţilor: performanţă şi rezultate şcolare mai bune, o stare psihologică mai bună, incluzând un nivel de stimă de sine mai bun, mai puţine griji privind viitorul şi un sentiment redus de izolare socială.

Citeste mai mult
Loading