Nu se poate educație fără vocație și nici vocație fără educație

de | mai 26, 2022 | Noutati

Neatza cu Răzvan și Dani la FEDEVO

Distribuiti acest articol

O echipă a emisiunii “Neatza cu Răzvan și Dani” a fost invitată la sediul FEDEVO, unde a avut loc prima întâlnire de consiliere vocațională și orientare în carieră cu câțiva dintre participanții la programul Erasmus+ „MyWaY to a Career in European Hospitality”. Mobilitatea în Grecia la care vor participa 10 elevi selectați în baza unui interviu în limba engleză, îi va ajuta să înțeleagă dacă o carieră în domeniul ospitalității este o carieră de viitor pentru ei sau nu.

Domnul prof. dr. Marian Crăciun, consilier educațional în cadrul proiectului Erasmus+, le-a vorbit tinerilor prezenți despre temeri și despre modul în care pot fi depășite. Prin jocuri de explorare i-a încurajat să își descopere acele “abilități care să îi facă mai buni”.

“Copiii au parte de consiliere vocațională, de testare vocațională și punctul forte al proiectului Erasmus+ este, de fapt, mobilitatea pe care liceenii o vor avea în Grecia vara aceasta”, ne-a povestit Dana Vasilescu, Președintele Fundației pentru Educație și Vocație, coordonatorul proiectului Erasmus+

Elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Barbu A. Știrbey”, @Husa Cristina a declarat: “Sunt foarte entuziasmată să-l completez, aș vrea să aflu care este drumul meu în viață”

La randul lor, tinerii au fost deschiși și curajoși, au spus ce au simțit și au conștientizat importanța procesului de testare vocațională. La finalizarea întâlnirii, adolescenții pot spune că au reușit să își descopere alte calități și puncte slabe, să își învingă frică și să se cunoască mai bine.

Urmăriți întregul interviu: