În perioada august – noiembrie 2022, Fundația pentru Educație și Vocație alături de Primăria Sectorului 2 implementează proiectul „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” – o campanie de informare, conștientizare și sensibilizare a liceenilor cu privire la importanța testării vocaționale și a consilierii în carieră, ca piloni fundamentali în traseul lor profesional. Proiectul este conturat sub egida programului MyWaY, un „super expert” care sprijină adolescenții în parcurgerea pașilor demersului lor aspirațional și formarea ca viitori lideri. „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a, de la cele 23 de licee aflate pe raza Sectorului 2, ca beneficiari direcți, precum și părinților acestora, ca beneficiari indirecți.

100 de liceeni vor avea șansa să se înscrie gratuit în acest proiect care vizează consilierea în carieră cu accent pe testarea vocațională și implementarea unor stagii de practică (internship) realizate la companiile partenere, în domenii precum : medicină, mediul de afaceri, psihologie, management turistic și hotelier, Horeca, juridic, jurnalism, marketing și comunicare, finanțe-bănci, resurse umane, arhitectură.

Proiectul vizează aspectul de învăţare experienţială şi participativă, apărut din nevoia tinerilor de a alege ceea ce li se potrivește, cu atât mai mult cu cât provocările postpandemice transferă acest demers spre o abordare sistemică rezilientă.

În societatea de astăzi, opțiunea pentru carieră este un subiect serios și presupune să îți identifici pasiunile și potențialul, să parcurgi demersuri de conștientizare, clarificare, evaluare și actualizare a sistemului de valori, esențiale în formarea unor viitori lideri.

Dubla abordare pe care o propune: diseminarea în rândul profesorilor/diriginților și a consilierilor școlari în liceele din Sectorul 2 și crearea unui KIT educațional (testimoniale video, filmul proiectului , RED – resurse educaționale deschise), ca un model de bune practici pentru tinerii care sunt în fața unui punct de maximă asumare, de a-și alege propriul drum vocațional.

Proiectul „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes!” își propune să introducă o nouă paradigmă în peisajul educațional la nivelul comunității școlare a Sectorului 2, îmbinarea teoriei cu practica.

Valoarea adăugată a proiectului pentru tinerii participanți este însăși învățarea experiențială în cadrul stagiilor de practică la companiile partenere. În cadrul acestor programe de internship, beneficiarii vor interacționa cu echipe de profesioniști din departamentele companiilor, participând activ și înțelegând fluxul unor activități.

Caracterul relevant al proiectului “Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes!” este ghidarea tinerilor în descoperirea vocației, în alegerea drumului lor în mod conștient și asumat. Creăm o comunitate puternică în care scopul nostru comun este oferirea unui cadru în care fiecare să își găsească locul și valoarea, construim împreună bazele unor viitori oameni de succes.

Etapele proiectului

Etapa 1- Întâlnire cu psiholog specializat și consilierul educațional
Etapa 2 - Testare vocațională

În cadrul proiectului „De la vocație, prin experiență, la performanță”, este folosit chestionarul vocațional Jackson (JVIS), care le oferă tinerilor o hartă cu interesele de care aceștia pot ține cont atunci când își gândesc parcursul profesional.

Etapa 3 - Orientare vocațională

În această etapă se derulează o întâlnire între participantul în program și echipa formată din psiholog specializat și consilier educațional, în urma căreia liceenilor le este oferit un feedback, dar și raportul de evaluare pe baza testului ce constă în concluzii si recomandări.

Etapa 4 - Internship la o companie parteneră

În urma discuțiilor din etapa anterioară, elevii vor alege pentru sesiunea de practică o companie parteneră din domeniul de activitate pe care îl consideră atractiv.

Etapa 5 - Sesiune colectivă de mentorat cu business coach

Sesiunea de mentorat este susținută de Monica Dudoiu – Business & Executive Coach, Professional Certified Coach (PCC) acreditat internațional de către International Coach Federation (ICF), Trainer și Facilitator.

Etapa 6 - Realizare KIT Resurse Educaționale Deschise

Resursele Educaționale Deschise – Indicator al educației sustenabile, bazate pe învățarea digitală, care vor fi postate pe site-urile celor două licee, astfel încât să fie utilizate ca exemple de bune practici pentru toți elevii din comunitate.

    • 100 de testimoniale video ale participanţilor – fiecare elev din grupul țintă va realiza câte un testimonial video de maximum 3 minute în care va împărtăși experiența din cadrul proiectului. Aceste testimoniale vor putea fi accesate pe site-ul, canalul de Youtube si pe rețelele de social media ale solicitantului și pe paginile web ale liceelor din sector.
    • 1 Film al proiectului – un material video de 10 minute care cuprinde testimonialele elevilor și scurte intervenții ale echipei solicitantului (psiholog specializat, consilier educațional, business coach) , reprezentaților liceelor (directori, consileri școlari, diriginți), reprezentanților companiilor partenere și părinților privind experiența în cadrul proiectului. Filmul proiectului va putea fi accesat pe site-ul, canalul de Youtube și pe rețelele de social media ale solicitantului și pe paginile web ale liceelor din sectorul 2.
    • 1 Padlet – o activitate colectivă realizată de grupul ţintă prin  instrumente digitale colaborative (conceptul de  storytelling) a unor produse digitale în care fiecare are la dispoziție un spațiu pentru descrierea experienței personale și pentru atașarea imaginilor reprezentative din cadrul proiectului.

Scopul proiectului „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” îl reprezintă ghidarea liceenilor pentru identificarea drumului vocațional și transformarea pasiunilor în căi de urmat pentru viitoarea lor carieră, fiind un program care armonizează latura cognitivă a adolescentului cu cea afectivă, atitudinală și comportamentală.

Obiectivul general al proiectului constă în organizarea și implementarea unei campanii de informare și conștientizare pentru 100 de elevi din cele 23 de instituții de învățământ de liceu din Sectorul 2 privind testarea vocațională și consilierea în carieră prin asigurarea accesului la resurse viabile și consistente în vederea luării unei decizii responsabile și asumate pentru studii și carieră.

Originalitatea proiectului constă în participarea activă a unui număr de 100 de elevi de liceu din clasele a X-a și a XI-a la un demers complex de testare vocațională și orientare în carieră prin activități de internship, cele două direcții conturând alegerile conștiente ale viitorilor absolvenți.

În urma testării vocaționale și a întâlnirilor cu echipa formată din psiholog specializat și consilier educațional, liceenii vor opta pentru un internship la companiile partenere din proiect. Aici vor avea propria experiență și vor participa la activitățile zilnice din diverse departamente ale companiilor, vor experimenta un adevărat loc de muncă pentru a descoperi dacă le place și dacă se regăsesc în aceste medii profesionale.

Înscrierea în proiect se face în perioada 05 – 18 septembrie în baza unei scrisori de motivație, în format word, de maximum 250 de cuvinte, în care aplicanții (elevii claselor a X-a și a XI-a) ne vor convinge că sunt candidații ideali pentru a deveni beneficiarii reali.

În redactarea scrisorii, liceenii vor ține cont de motivarea intenției, descrierea intereselor profesionale și vor oferi mai multe detalii despre activitățile extracurriculare din ultimii 2 ani la care au participat.

*Identificarea grupului țintă format din elevii participanți din fiecare liceu este realizată de către Comisia de selecție pe baza unei proceduri pusă la dispoziție de Solicitant și adusă la cunoștință finanțatorului.

Grupul țintă

Apariții media

KIT RED

Galerie foto

Lista elevilor selectați în cadrul proiectului „Descoperirea abilităților vocaționale, primul pas către succes” 

Nr.crt.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Nume
Negoiță
Danilov
Enuș
Berca
Tănase
Mitu
Stoica
Surdeanu
Stănescu
Vilceanu
Popescu
Iordache
Niga
Toma
Savu
Toplici
Marcu
Malea
Cristescu
Cocis
Manolache
Bistriceanu
Joian
Oprea
Zoita
Moleavin
Sebacher
Vaitis
Șerban-Marin
Stoica
Dobre
Mărgineanu
Stoian
Munoz
Anghel
Harabula
Stănescu
Toma
Vijulie
Panaitescu
Mureșan
Ion
Dumitrașcu
Martin
Răusanu
Mirea
Dumitru
Sandu
Ionescu
Saleem
Mihăilescu
Peligrad
Balint
Mihalcea-Ion
Voicescu
Avramescu
Sîrbu
Niculae
Pricu
Șandru
Chircu
Petre
Baias
Olaru
Fesus
Chiriță
Nițu
Popa
Nuica
Marinoiu
Ionescu
Donici
Popa
Răducanu
Făgăraș
Cana
Vișan
Mateescu
Ciochină
Horvat
Istode
Aftodie
Stănescu
Bibiri
Enache
Luca-Reu
Mitria
Chișcop
Mușat
Baban
Cojocaru
Cojocaru
Boangiu
Neagu
Gheorghiu
Haj-Saleh
Moc
Dogaru
Darabont
Gheorghe
Prenume
Andreea
Radu
Anastasia
Alexandra Teodora
Theodora
Gabriela Camelia
Mara
Cristina Alexandra
Maria Ana
Andreea
Natalia Maria
Sonya Andreea
Alexandra
Vlad Gabriel
Miruna Ioana
Alexia Elena
Ilinca
Anastasia
Ruxandra
Ana Maya
Maria
Paul Iulian
Adina Gabriela
Darius Vasile
Radu Ciprian
Alexandru
Maria Alexandra
Maia Ioana
Radu
Delia Maria
Lidia
Ada Maria
Davina Ellen
Tiberio
Maria
Mara
Maria Isabelle
Ioana Alexandra
Mihai
Antonia
Răzvan
Ovidiu Mihai
Amalia Gabriela
Isabela Maria
Ioana
Alissa
Maria
Ștefan
Lucia Elena
Luca Yousef
Matei
Ioan David
Erika
Clara
Vlad
Miruna
Sabina
Rebeca Maria
Bianca
Elena
Larisa Alina Ioana
Bianca Ana Maria
Andrei Silviu
Eduard Andrei
Frida
Irina
Daria Antonia
Andreea Maria Claudia
Bianca Maria
Ana Maria
Alexandra Elena
Andrei Daniel
Lavinia
Antonio
Sara Maria
Eduard Christian
Mihnea Alexandru
Ștefan Ioan
Ioana Alessia
Maia Elena
Ariana
Irina Ioana
Ioana
Ioana
Vlad Alexandru
Ilinca
Gabriela Alexandra
Irina
Alexia Maria
Alexandra Maria
Eva
David
Corina Maria
Anca Ioana
Alexia Teodora
Hanaa Cristina
Bianca
David Alexandru
Ana Patricia
Delia
Instituție de învățământ
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Spiru Haret”
C.N. „Victor Babeș”
C.N. „Victor Babeș”
C.N. „Victor Babeș”
C.E. „A.D Xenopol”
C.E. „A.D Xenopol”
C.E. „A.D Xenopol”
C.E. „A.D Xenopol”
C.E. „A.D Xenopol”
C.E. „A.D Xenopol”
C.E. „A.D Xenopol”
C.E. „Hermes”
C.E. „Hermes”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Mihai Viteazu”
C.N. „Emil Racoviță”
C.N. „Emil Racoviță”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Cantemir Vodă”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N. „Școala Centrală”
C.N.B „George Coșbuc”
C.N.B „George Coșbuc”
C.N.B „George Coșbuc”
C.N.B „George Coșbuc”
C.N.B „George Coșbuc”
C.N.B „George Coșbuc”
C.N.B „George Coșbuc”
C.N.B „George Coșbuc”
L.T. „C.A. Rosetti”
L.T. „C.A. Rosetti”
L.T.B. „Ita Wegman”
L.T.B. „Ita Wegman”
L.T.B. „Ita Wegman”
L.T.B. „Ita Wegman”
L.T.B. „Ita Wegman”
L.T.B. „Ita Wegman”
L.T.B. „Ita Wegman”
C.N. „Iulia Hașdeu”
C.N. „Iulia Hașdeu”
C.N. „Iulia Hașdeu”
C.N. „Iulia Hașdeu”
C.N. „Iulia Hașdeu”
C.N. „Iulia Hașdeu”
Liceul Tehnologic „Sf. Pantelimon”
Clasa
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-A
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-X-a
a-X-a
a-X-a
a-XI-a
a-XI-a
a-XI-a

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.