ÎNAPOI la Domenii de activitate

FEDEVO - My Way Logo

În programul MyWaY, în timpul anului școlar, vei primi

 • Întâlnire cu psiholog specializat și consilier vocațional
 • Testare vocațională online
 • Evaluare vocațională pe baza testului, sesiune de feedback și recomandări
 • Internship la compania parteneră aleasă
 • Interacțiune cu comunități de studenți
 • O sesiune de discuții cu profesioniști în domeniu

Preț program: 900 lei

Perioada de internship la companii este pro-bono, acestea s-au alăturat programului în vederea dezvoltării personale și profesionale a liceenilor într-un mediu practic, real, de piață. Companiile aderă la acest program în vederea susținerii tinerilor în a avea un prim contact cu mediul de afaceri din România.

Antena 3

Domeniu: Jurnalism

Cine suntem?

Antena 3 este cea mai urmărită televiziune de ştiri din România şi a fost, de-a lungul timpului, locul în care s-au format unii dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din ţară. Totul a început pentru ei, dar şi pentru alţii, cu prima vizită în redacţia de ştiri, acolo unde au intrat în marea familie a Antenei 3 şi au învăţat, pas cu pas, secretele meseriei. Procesul de învăţare merge dincolo de părţile teoretice care sunt studiate în facutăţile de Jurnalism. Este locul în care luaţi contact pentru prima dată cu toate rotiţele care pun în funcţiune mecanismul complex care duce de la informaţie la produs media. Posibilităţile de învăţare sunt, practic, nelimitate! În redacţia de ştiri se formează reporterii, care asimilează de la tehnicile de planificare a ştirii, modul în care găsesc şi întreţin relaţia cu sursele, criteriile deontologice care trebuie respectate, până la filmarea efectivă pe teren a informaţiei pe care vor să o transforme în ştire de televiziune. Aceştia sunt în strânsă legătură cu cameramanii, „ochii” lor în teren, care se asigură că filmarea conţine elementele cele mai relevante prin care ştirea va fi ilustrată la televizor. Tot în redacţie sunt formaţi jurnaliştii care se află în spatele ştirii: redactorii şi editorii. Sunt două componente esenţiale care aduc informaţia la forma care poate fi distribuită şi înţeleasă de cât mai multă lume, care verifică acurateţea şi respectarea principiilor jurnalistice. Ei colaborează strâns cu editorii de montaj, oamenii care împachetează în imagini ştirea astfel încât să devină un produs media complet. Şi, nu în ultimul rând, redacţia formează prezentatorii de televiziune, cei care livrează în final produsul media al întregii echipe. De la studenţi la elevi din anii terminali de liceu, mulţi viitori jurnalişti şi-au găsit locul în redacţia Antena 3, au fost îndrumaţi şi susţinuţi să îşi pună în valoare potenţialul şi acum sunt oameni de bază ai echipei.

Ce oferim în cadrul programului?

 • În cele 5 zile pe care le vei petrece alături de noi, vei avea ocazia să afli detalii despre fiecare dintre rolurile de mai sus și veți interacționa cu vedete pe care le-ați văzut doar pe micul ecran.
 • Vei merge pe teren alături de reporterii şi cameramanii noştri.
 • Vei vedea cum se scrie o ştire şi cum se montează, alături de redactori, editori şi editorii de montaj, implicându-te direct în toate aceste procese.
 • În plus, ai ocazia să descoperi cum se face o transmisie în direct: vei fi alături de prezentatori în platou şi vei merge în regie alături de producători să descoperi mecanismul care stă în spatele a ceea ce milioane de români urmăresc la televizor.

Totul trebuie să înceapă, însă, cu dorinţa şi curiozitatea de a te aventura în cea mai surprinzătoare meserie din lume!

Ce faci ca participant la internship?

Alături de echipa de la Antena 3 care se va ocupa de bunul mers al acestui proiect vei lucra practic câteva din sarcinile unui jurnalist, astfel:

 • redactezi o știre
 • prezenți o știre în direct (în cadrul unei simulări în platou)
 • prezinți o știre din teren (simulare)

Ce primești la finalizarea proiectului

Pe lângă experiența pe care o acumulezi în cele 5 zile petrecute cu oamenii de televiziune, vei primi o diplomă de participare în programul MyWaY și o scrisoare de feedback din partea echipei alături de care ai petrecut acest timp valoros pentru cariera ta. De asemenea, îți oferim câteva poze și filmulețe cu tine, colegii și echipa coordonatoare, cele mai simpatice instantanee pentru amintirea acestui internship.

Galerie foto program MyWaY desfășurat la Antena 3: iulie – august 2021

Dacă această companie este în aria ta de interes, te așteptăm în programul MyWaY!

Etapele procesului de înregistrare

01
Selectezi și aplici

Selectează companiile din domeniile tale de interes. Deschide „Lista ta” și completează datele

02
Verificăm disponibilitatea

Noi verificăm dacă mai sunt locuri disponibile de participare în programul MyWaY

03
Te contactăm

Îți confirmăm telefonic disponibilitatea și primești detaliile de plată

04
Confirmi participarea

Ești considerat înscris în programul MyWaY după confirmarea plății

05
Ești înscris în program

Felicitari! Ești înscris în programul MyWaY!
Fii gata pentru o experiență unică!

Completează formularul de înscriere în program MyWaY
Scrie în câteva cuvinte de ce dorești să participi la programul MyWaY
Momentan nu ai adaugat companii favorite. Caută-le pe cele dorite si adaugă-le la favorite.
Doresc să mă abonez la newsletter și confirm că am peste 16 ani – Notă de Informare